Witte wijn

Malvazija is in Istrië bijna synoniem aan witte wijn. Malvazija Istarska kreeg haar naam naar het schiereiland Istrië. Voorouders van deze druif kwamen met Venetiaanse kooplieden mee uit Griekenland, en ontwikkelde zich op de vruchtbare bodem van Istrië tot een unieke soort.
De Malvazija druif geeft aromatische en rijke wijnen met een opvallende geur van fruit en noten. Het mondgevoel is rijk en vol en de afdronk meestal schoon en fris.
De betere wijnhuizen in Istrië laten ons proeven dat van Malvazija zeer bijzondere wijnen gemaakt kunnen worden. Van fris en toegankelijk, zeer complex en rijk tot zelfs volle dessertwijnen zijn de bewijzen van de liefde en kennis die in Istrië te vinden is.

Kabola - Malvazija Amfora 2007

image    

Een wel heel bijzondere wijn, deze witte wijn van Malvazija Istarska, vanwege de vinificatie volgens klassiek Romeinse methode. Een krachtpatser.

 

De beste druiven van het beste perceel “Stancije” worden in de 8 amfora’s van 2000 liter geplaatst en onder de grond begraven. Daar worden ze de

...
Lees meer

Coronica - Malvazija istarska 2012

image    

Witte wijn van Malvazija Istarska druif. De druiven worden geperst en ondergaan een maceratie van enkele uren tot 1 dag bij gecontroleerde temperatuur. Vervolgens word de wijn in RVS 6 tot 8 maanden gerijpt. Dan volgt de botteling en een rustperiode van 30-60 dagen.

De wijn heeft een licht gele

...
Lees meer

Arman - Malvasia 2013

image    

Witte wijn gemaakt van Malvazija Istarska, een inheemse druifsoort in Istrië.

Na persing volgt een maceratie van enkele uren en een rijping en ontwikkeling in RVS tanks. Deze wijn heef geen houtrijping wat hem een heerlijk frisse karakter heeft.

De wijn heeft een licht gele kleur met een fris groen

...
Lees meer

Pagina 2 van 2  <  1 2