Trapan

Bruno Trapan is een van de jongste Istrische wijnmakers, een zogenoemde 3e generatie wijnmakers. Het verhaal van Bruno als wijnmaker begint in 2002 toen hij de wijngaard van zijn opa overnam. Hij ging tegelijkertijd naar de universiteit om meer wijnkennis op te doen. Al snel kocht hij een stuk land in de buurt erbij. Met deze basis maakte hij snel vooruitgang onder andere dankzij de adviezen van een andere bekende wijnmaker: Coronica. Zijn filosofie is “think different, drink different”.  Hij plantte als eerste Syrah in Istrië en ging de uitdaging aan om niet alleen een pure Syrah te maken maar daarnaast een ongewone blend met gebruik van de inheemse Teran druif. Deze creaties bleken een groot succes te zijn.

Tegelijkertijd was hij bezig om van de inheemse Malvazija Istarska een onderscheidende witte wijn te maken door toepassing van sur lie methode en gebruik van barrique van 70% acacia en 30% eikenhout in combinatie met batonnage.

Ook met deze wijn haalde hij de afgelopen jaren vele prijzen en kreeg onder andere 90 punten van Robert Parker.

Trapan is een naam die we nog vaak zullen horen.