Kabola - Malvazija Amfora 2007

image    

Een wel heel bijzondere wijn, deze witte wijn van Malvazija Istarska, vanwege de vinificatie volgens klassiek Romeinse methode. Een krachtpatser.

 

De beste druiven van het beste perceel “Stancije” worden in de 8 amfora’s van 2000 liter geplaatst en onder de grond begraven. Daar worden ze de volgende 7 maanden aan de natuur overgelaten. Deze lange maceratie geeft de bijzondere rozijn amber-achtige kleur. Rond april worden ze uitgegraven en dan volgt de persing. Vervolgens ondergaat de wijn een houtrijping van 12 tot 18 maanden in de eikenhouten vaten van 4000 liter. Dan volgt de botteling en een rustperiode van 12 maanden voordat de wijn op de markt wordt gebracht.

Deze wijn moet licht gekoeld geserveerd worden. De smaak is floraal, rijk aan fruit, abrikoos aromatisch vettig en vol met mooie zuren en lengte. Een explosie van smaak.

Serveren op 14-16 C.