Rode wijn

Vraag in Istrië om een rode wijn, dan wordt er zeker een Istarski Teran aangeboden. Het is een familielid van de Refosc druif die zich in Istrië fantastisch heeft aangepast.
Deze Teran is geen allemansvriend. Het is een lastige druif om wijn van te maken. Gelukkig hebben de wijnboeren in Istrië generaties lange ervaring met deze wijn. Gecombineerd met nieuwe inzichten is de wijn tot de perfectie doorontwikkeld.
Het resultaat is een temperamentvolle wijn met een fruitige geur. Het mondgevoel is verassend rijk met een licht frisse zuurgraad die het mogelijk maakt dat de wijn goed bewaard kan worden.

Clai - Ottocento crni 2010

image    

Een rode blend van Teran,Refosco, Merlot & Cabernet Sauvignon van de 16 jaar oude trossen. Na een zachte persing volgt een 70 dagen lang contact met de schil in houten gistbakken. Vervolgens ondergaat de wijn een houtopvoeding van minstens 12 maanden in de 1000 liter vaten. De wijn wordt dan

...
Lees meer

Trapan - Revolution 2012

image    

Een robijnrode creatie van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah & Teran. De most is na persing 15-20 dagen per soort in contact met de schil en geniet vervolgens een houtopvoeding van 12 maanden in de barrique van Frans eik. De wijn wordt dan ongefilterd gebotteld en rust vervolgens nog tot 90

...
Lees meer

Arman - Teran Rezerva 2009

image    

Een robijnrode creatie van Teran.

De most is na persing 35 dagen in contact met de schil en geniet vervolgens eerst 5 maanden rijping in RVS tanks waarna een hutopvoeding van 18 maanden in de barrique volgt.

 

De wijn heeft een robijnrode tot paarse kleur. In de neus zijn aroma’s van rood fruit,

...
Lees meer

Pagina 1 van 1