Nieuws & events

Open kelders bij wijnmakers in Istrië

 

Op 31 mei is het traditiegetrouw open huis bij de wijnproducenten in Istrië. Geen betere manier om kennis te maken met de wijnen uit Istrië, die ook internationaal steeds meer ontdekt en bekroond worden.

Ongeveer 80 wijnmakers in heel Istrië openen

...
Lees meer

Wijnen uit Istrie van Terra Magica in finale Wijnverkiezing van het jaar 2015

 

Terra Magica is dit jaar weer doorgedrongen tot de finaleselectie van het 26e Proefschrift Wijnconcours met vier wijnen uit Istrië: Coronica – Malvazija Istarska 2012, Clai – Sv. Jakov 2010, Arman – Teran Rezerva 2009 en Trapan – Nigra Virgo

...
Lees meer

Wijnproeverij Istrische wijnen in samenwerking met Adriatika delicatessen

 

Op zaterdag 21 juni organiseert Adriatika, de specialist in delicatessen uit landen rondom de Adriatische Zee, in samenwerking met Terra Magica een proeverij van wijnen uit Istrië.

Een unieke kans kennis te maken met een selectie exclusieve wijnen

...
Lees meer

Malvazija Istarska 2012 van Coronica in FD Persoonlijk

 

De witte wijn Malvazija Istarska 2012 van wijnmaker Coronica heeft in FD Persoonlijk,  het zaterdagmagazine van het Financieele Dagblad, een fantastische beoordeling gekregen:

‘De wijn ruikt spannend naar saffraan en artisjok. Citrus is er in de

...
Lees meer

Proeverij met wijnen uit Istrië bij IGC

 

Vrijdagavond 15 november lieten de leden van de Koninklijke Industrieele Groote Club en hun introducees zich verrassen door wijnen uit Istrië. Dit was volledig te danken aan Janny van der Heijden, die, enthousiast geworden na een culinaire reis door

...
Lees meer

Restaurant Vermeer biedt topwijnen uit Istrië

 

Restaurant Vermeer behoort tot de culinaire top van Amsterdam. Gastronomisch genieten in combinatie met mooie wijnen heeft met de toevoeging van topwijnen uit Istrië die Terra Magica importeert een nieuwe betekenis gekregen.

Dat het restaurant,

...
Lees meer

Kom en proef Istrië

 

Terra Magica presenteert samen met het Kroatisch Verkeersbureau en beste mediterrane restaurant Den Haag 2013 Grapes & Olives

De smaken van Istrië

Om de mooie producten uit Istrië goed tot hun recht te laten komen, hebben wij gekozen voor een

...
Lees meer

Wijnen van Kabola in de finale van Verkiezing Wijn van het jaar 2013

 

Twee witte wijnen van wijnhuis Kabola hebben een finaleplek bereikt en doen mee aan de prestigieuze 24e Proefschrift Wijnconcours Wijn van het jaar 2013 verkiezing.

Het Wijnconcours wordt op zondag 7 oktober 2012 in het NH Barbizon, St. Olofskapel

...
Lees meer

De kwaliteit van Trapan herkend door De Librije

 

Dat de wijnen van wijnmaker Bruno Trapan bijzonder goed zijn, was in Istrië al langer bekend. Nu kan ook Nederland in toprestaurant De Librije kennis maken met de rode “Nigra Virgo Revolution”.

 

De wijn is een bijzondere creatie bestaande uit

...
Lees meer

Rubi Rosé van Trapan in de finale van Verkiezing Roséwijnen van het jaar

 

Zondag 3 juni is in de binnentuin van Librije’s Zusje de Verkiezing Roséwijnen van het Jaar – onderdeel van het 24e Proefschrift Wijnconcours gehouden. Rubi Rosé 2011 van Trapan heeft een finaleplek bereikt als een van de 10 beste roséwijnen in zijn

...
Lees meer