Ipsa

Rond 1990 begon de familie Ipsa met het vernieuwen van de oude olijfgaarden en het planten van nieuwe olijfbomen. Anders dan de tot dan toe gebruikelijk filosofie om ‘een olijfolie’ te maken, investeert familie Ipsa in duidelijke scheiding van verschillende soorten in hun planting. Iedere soort heeft eigen karakteristieke eigenschappen als geur, smaak, kleur en de daarbij horende smaaksensatie. De soorten zijn Frantoio, Leccino en de inheemse Istarska bjelica.

Het toegewijde werk en geloof in de natuur en het product begon al na enkele jaren zijn vruchten af te werpen. Ipsa was de eerste Kroatische olijfolieproducent die in 2005 zijn plek kreeg in de Italiaanse gids van de beste olijfoliën van de wereld ‘L’extravergine’.

Al snel volgden talloze nationale en internationale prijzen. Dit jaar is de olijfolie van Ipsa de best beoordeelde Kroatische olijfolie in de olijfoliebijbel ‘Flos Olei’, met 96 punten, de op een na hoogste puntennotering dit jaar.